

Utseende i brygg form: te blad blir ljusare oliv grön i färgen, blir mjukare vid kanterna och rundare än annars spetsigare när de är torra.
Doft i blad form: Doftar citron och gräss.
Brygg Temp: 85 grader.
Smakupplevelser kan vara följande:
Brygg 1:

Färg: Färgen är väldigt ljus gul.
Smak: En väldigt behagligt smak som är rätt skarp men ändå öm, och ger en undersmak av citron och bär. Varje kopp, fast av samma bryggning, ger en sötare eftersmak jämfört med föregående kopp.
Brygg 2:

Färg: En starkare ljus gul jämfört med första bryggningen.
Smak: Citron smaken blir starkare, och en mild smak av mint förekommer efter en stund som efter smak.
Brygg 3:

Färg: Färg blir också svargare vid tredje bryggningen.
Smak: Smaken däremot blir sötare och du får fortfarande uppleva en betydligt stark eftersmak av pepparmint.

Gott även till (egenskapligt) varma mat, men mest till kallare mat som fisk, då på grund av de långa håriga outslagna blommorna av teet, som kan redan retas med tungen mycket, kan den här teet faktiskt klassificeras mer som varmare te, något närmare åt oolong, vilket egenskapligen är varmare som te, än vitt te som är då kallare. Det är därför inte heller den här teet passar skaldjur riktigt på grund av risk att de kan smak och egenskapligen konkurerar varandra mycket, eftersom i motsats från fisk motsvarar skaldjur som varm mat på det här kinesiska sättet att klassificera mat.